Elektrische fietsen en motors: koop je uitrusting bij Auto 5!


Zin om over te stappen op een tweewieler? Auto 5 staat je bij met een selectie elektrische fietsen en motors waarmee je je op een andere manier verplaatst, om makkelijker door de stad te rijden of de weg op een andere manier te ervaren, met een nieuwe vrijheid...

Als je een zachte mobiliteit overweegt, waarom dan niet een elektrische fiets proberen, ook wel bekend als een elektrische ondersteunde fiets (of EOF)? Dit soort voertuig is uitgerust met een door een batterij aangedreven motor is nu erg in. Het moet gezegd dat fietsen veel voordelen heeft. Ten eerste is je verplaatsen met een elektrische fiets goed voor je gezondheid. Het is immers niet omdat er een motor is, dat je geen fysieke inspanning hoeft te leveren: de motor wordt pas geactiveerd wanneer de fietser trapt, en stopt zodra de pedalen niet meer worden ingedrukt. Je blijft dus actief. Rijden op een elektrische fiets is echt een fysieke activiteit die wordt vergemakkelijkt door de motor, die je aanzienlijk helpt wanneer je bergopwaarts fietst of op ‘vals plat’. Hierdoor kan je makkelijker langere afstanden afleggen omdat je minder inspanning moet leveren: je bent veel minder snel moe in vergelijking met een klassieke fiets. Daarnaast is een elektrische fiets ook goed voor de planeet, omdat hij zijn steentje bijdraagt aan het verminderen van de luchtvervuiling en de opwarming van de aarde. Door je vrijer, verder en zonder dat je moe wordt te verplaatsen, is de elektrische fiets bijzonder geschikt om in de stad te rijden. Het helpt om de files op te lossen. Als je weet dat ongeveer 80% van de verplaatsingen minder dan 10 kilometer bedragen, en 50% minder dan 3 kilometer, kan de overstap naar een elektrische fiets een oplossing zijn die perfect geschikt is voor heel wat mensen. Bij Auto 5 vind je online een grote keuze aan fietsen: performante elektrische fietsen van Wayscral, Velair, NGK..., maar ook plooifietsen, perfect om het openbaar vervoer te combineren met een rit via het fietspad. Een selectie elektrische steps en hoverboards is ook beschikbaar. Een elektrische step is handig en licht en vormt een interessant alternatief voor de elektrische fiets, die steeds meer stadsbewoners weet te overtuigen. Bovendien zijn de meeste modellen plooibaar en zijn ze geschikt voor intermodale verplaatsingen, met een combinatie van de step en het openbaar vervoer. Heel praktisch om je in de stad te verplaatsen volgens je noden en wensen! Alle accessoires die nodig zijn voor de uitrusting en het onderhoud van je fiets of step zijn ook online verkrijgbaar bij Auto 5.

Wil je verder rijden, maar het gevoel van vrijheid van een tweewieler behouden? Kies voor de motor of elektrische step! Auto 5 staat motorrijders bij met een uitgebreid assortiment uitrusting voor de bestuurder en het onderhoud van zijn machine. Bekijk de volledige selectie online. Voor de perfecte wegligging nodigt Auto 5 je uit je banden zorgvuldig te kiezen. Bekijk in een paar klikken onze selectie motor- of scooterbanden van de grote merken: je hoeft enkel de afmetingen van de gezochte motorbanden in te voeren om alle geschikte banden te vinden. Batterijen, bougies, batterijlader, antidiefstalsysteem voor motoren... alle onderdelen en uitrusting die je nodig hebt staan tot je beschikking. Voor de veiligheid van motorrijders hebben wij een zeer ruime keuze motorhelmen (volgelaatshelm, jethelm of modulaire helm), maar ook handschoenen, jassen, motorbroeken en beschermingen tegen kou en regen waarmee je de perfecte motoruitrusting samenstelt, om goed beschermd te kunnen rijden in alle weersomstandigheden. Met Auto 5 kies je de manier die het best bij je past om je te verplaatsen en rij je veilig.

 
Omhoog