Vind je sneeuwkettingen en sokken

Uw sneeuwkettingen om over besneeuwde wegen te rijden

Sneeuwkettingen worden voornamelijk gebruikt in bergachtige gebieden of in geval van buitengewone situaties, wanneer sneeuwbanden niet meer volstaan om onder de beste veiligheidsvoorwaarden te rijden. Het is nodig om ze te plaatsen als er op besneeuwde wegen wordt gereden, met name bij sterke helling. Als u met sneeuwkettingen rijdt, houdt u een maximale grip op de weg. Daardoor vormen ze een veiligheidsuitrusting waarmee uw auto in de winter grip op de weg kan houden en ze zijn soms verplicht in de bergen.

De sneeuwkettingen, gemaakt van metalen schakels, zijn bedoeld voor om de band, om de grip op de besneeuwde ondergrond te verbeteren. De autoketting wordt gewoon rondom de banden van de twee drijfwielen bevestigd, ofwel rondom de voorbanden voor de meeste voertuigen. In tegenstelling tot de gevestigde mening, is deze handeling relatief gemakkelijk uit te voeren. Het voornaamste ongemak bestaat uit het feit dat de kettingen in de kou moeten worden geplaatst, waardoor de vingers snel verkleumen en wat de uitvoering bemoeilijkt. Om er zeker van te zijn dat de kettingen zo snel mogelijk correct geplaatst worden, wordt het aangeraden om van te voren te oefenen met het monteren ervan. Om te onthouden: het is verboden om te rijden met kettingen op droge wegen en zelfs op wegen die gewoon nat zijn; de banden en/of kettingen kunnen daardoor beschadigen, evenals het asfalt. Ze moeten dus op het laatste moment worden gemonteerd.

Als u hebt besloten een uitrusting aan te schaffen, moet u weten dat uw toekomstige sneeuwkettingen geschikt moeten zijn voor de afmetingen van uw banden. Auto 5, specialist van automobielvoorzieningen, stelt een grote keuze aan sneeuwkettingen tot uw beschikking die compatibel zijn met uw voertuig. U kiest uw kettingen eveneens afhankelijk van hun design, want dit heeft invloed op de grip op de weg van het voertuig. Tot slot kan het slim zijn om voorkeur te geven aan sneeuwkettingen die een handig sluitsysteem hebben, zodat het plaatsen van uw sneeuwkettingen zo snel mogelijk gebeurt, en een automatisch systeem van spanning en centrering, om te voorkomen dat u regelmatig moet stoppen om uw kettingen weer aan te spannen. Ontdek de complete selectie sneeuwkettingen van Auto 5, om uw trajecten over besneeuwde wegen in alle veiligheid af te leggen.

De door de klant verstrekte gegevens zijn nodig voor de uitvoering van zijn aankoop, zijn informatie, zijn identificatie en bij zijn bezoek aan de winkel in de zin van artikel 5b) van de wet betreffende de bescherming van de privacy ten opzichte van de verwerking van gegevens van persoonlijke aard van 08/12/1992. Het GSM-nummer en e-mailadres van de klant worden uitsluitend gebruikt, tenzij bij uitdrukkelijke vermelding door hemzelf, om hem te informeren in het kader van deze aankoop. Om de persoonlijke verstrekte gegevens te kennen, wijzigen of verwijderen kan de klant een e-mail sturen naar privacy@auto5.be

Omhoog